Catmoneo logo

Catmoneo overgewicht bij katten

Overgewicht bij katten

Veel katten worstelen met hun gewicht. Ze eten teveel en ze bewegen te weinig. Daardoor komen de grammetjes erbij. Meestal gebeurt dat niet van de ene op andere dag, maar zie je ‘plots’ na een jaar of 2 dat je huistijger toch echt wel een paar pondjes erbij heeft.

Ook wordt overgewicht veel onderschat. Wat is nu een kilo teveel? Voor je kat behoorlijk veel, hij is maar klein van stuk. Een kilo voor een kat staat dan ook gelijk aan 17 kilo voor een mens. Veel toch?

Het kan lastig zijn om te bepalen wat je eraan moet doen. Minder voeren van hetzelfde heeft vaak een gestreste en chagrijnige kat tot gevolg. Je kat meer laten bewegen is ook nog geen makkelijke opgave. Met een hond kun je gaan wandelen, maar wat doe je met een kat?

Toch is het erg belangrijk dat je ermee aan de slag gaat. Door meer te weten te komen over waarom katten te dik worden bijvoorbeeld, wat dat is meer dan eten en bewegen. De juiste voeding, zodat je kat een vol gevoel heeft en toch afvalt. En de omgeving op zo’n manier inrichten dat stress wordt geminimaliseerd en bewegen geoptimaliseerd.

Hoe je dat doet leer je in de Catmoneo training “Verantwoord Afvallen voor Katten”. Hierin ontdek je hoe je je kat slim en verantwoord laat afvallen, zonder hongerdieet, mét snacks en een vrolijke kat.

Wil je meer weten? Catmoneo overgewicht bij katten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven