kat met kattenhengel

10 leukste kattenspeeltjes

De 10 leukste kattenspeeltjes van 2021 volgens Poezenparadijs

Wie is er nou niet gek op speelgoed?

Kittenbox deluxe kittenapkket

Wat is het belang van leuk kattenspeelgoed?

Speelgoed is voor katten net zo leuk als voor wij mensen. Speelgoed zorgt voor vermaakt, uitdaging en houdt je actief. Vooral de twee laatste zijn erg belangrijk voor katten. Katten zijn van nature jagers en in de huiselijke sfeer komt dit minder tot zijn recht. Daarom is het vooral belangrijk om kattenspeeltjes te hebben waar ze op kunnen jagen. Ook hebben katten voldoende uitdaging nodig anders gaan ze zich vervellen en kunnen ze depressief worden. Door de juiste kattenspeeltjes te kopen en te variëren raakt een kat nooit verveelt. Een mooie afwisseling is kattenspeelgoed waar de kat zelf mee kan spelen en kattenspeelgoed waar je samen met je kat mee kan spelen. Dit bevordert echter ook de band tussen de kat en zijn baasje.

De 10 leukste kattenspeeltjes zijn:

1. Kattenhengel met 8 verschillende hangers

Op nummer één staat de kattenhengel. Deze hengel heeft wel acht verschillende hangers. Dit zorgt voor vele variatie tijdens het spelen. Ook kan je door de vele variatie zien wat voor soort hangers je kat het leukste vindt. Met de kattenhengel speel je samen met een kat wat de band met de kat versterkt.

Kattenhengel met 8 verschillende hangers

2. Super boinks XL

Op nummer twee staan de super boinks. Deze nylon buisjes zijn voor veel mensen nog onbekend. Dit komt omdat het eigenlijk speelgoed was voor kinderen, maar de katten hebben dit overgenomen. De super boinks kan je wegschieten zodat je kat er achter aan gaat. Ook kan je ze op de grond leggen zodat je kat er zelf mee gaat spelen. Je kan de super boinks in zijn natuurlijke staat op de grond leggen of de zijkanten indrukken zodat hij iets hoger van de grond staat. Dit scheelt soms een hoop, want anders belanden ze snel onder de bank of koelkast.

Super boinks XL 10 stuks

3. Kattentunnel

Op nummer drie de kattentunnel. Een huis met katten is niet compleet zonder een kattentunnel. Het ideale kattenspeelgoed voor een kat. Katten vinden het fijn om hier door heen te rennen en te verstoppen. Doordat deze tunnel over drie in en uitgangen beschikt heeft de kat/katten veel mogelijkheden om er mee te spelen. Ze worden hierdoor voor keuzes gezet welke in of uitgang ze willen nemen.

Kat in kattentunnel

4. Matatabi sticks

Op nummer vier de matatabi knaagsticks. Desondanks dat het vooral voor het gebit van uw kat is vinden katten het ook heerlijk om er tegelijkertijd mee te spelen. Het gaat soms heel de kamer rond. Door het euforische gevoel wat ze hier van kunnen krijgen.

Matatabi knaagsticks

5. Kattenveertjes

Op nummer vijf de kattenveertjes. Deze kattenveertjes zijn zeer licht en door de springvorm schieten deze leuke kattenveertjes de hele kamer rond. Zo hou je je kat goed actief gedurende de dag. De kattenveertjes zijn er in vier verschillende kleuren. 

Kattenveertjes poezenparadijs

6. Knisperbal

Op nummer zes staat de kleurrijke knisperbal. Door het lichte gewicht van de knisperbal is het gemakkelijk voor de kat om er tegen aan te slaan en het vast te pakken. Op het moment dat de kat de knisperbal aanraakt maakt het een knisperend geluid. Dit geluid triggert de kat met als gevolg dat hij/zij er vaker tegen aan wilt tikken.

kat met knisperbal

7. Katten speeltoren

Op nummer 7 staat de katten speeltoren. Deze toren beschikt over wel 4 niveaus en 4 kleurrijke ballen. Door de ronde vorm van de toren kutten de ballen goed rond rollen als de katten er tegen aan tikken. Deze toren is voor katten ideaal, omdat ze er elk moment van de dag mee kunnen spelen als zij daar zin in hebben. Ook vinden katten het leuk om er samen met te spelen zoals op de foto. Is het niet schattig? Ook kan je hier als baasje naast gaan zitten en zelf de ballen af en toe een tikje geven. Dit triggert de kat om er mee te gaan spelen.

Pepe en Coco speeltoren

8. Gekleurd speelmuisje

Op nummer 8 staan deze gekleurde speelmuisjes. Zijn ze niet schattig en kleurrijk? Katten smullen er van! Welke kat is namelijk niet gek van een heerlijk gevangen muisje? De muisjes zijn opvallend en maken een klein rinkelend geluid als ze bewegen. Ideaal voor de kat, want die wilt de muisjes dan alleen nog maar meer. Als de kat helemaal weg is van het muisje blijft er uiteindelijk weinig over. Het speelmuisje wordt dan echt vermorzeld.

Gekleurde muisjes voor katten

9. Knuffel met kattenkruid

Op nummer 9 staan deze kleurrijke knuffels met kattenkruid. In deze knuffels zit knisperfolie en kattenkruid. Door het kattenkruid raakt de kat aangetrokken tot de knuffel en gaan zij er mee spelen en op bijten. Het is een stevige knuffel en zal daarom ook goed zijn voor de randen van de kat. Deze worden dan licht geslepen als ze er op bijten. Het geluid van het knisperfolie vinden katten ook heerlijk. Dit geluid houdt ze bij de les.

kat kauwt op knuffel met kattenkruid

10. Shaking Q pet voerpuzzel koker

Op nummer 10 staat de voorpuzzel koker van shaking Q pet. Je zou denken, wat heeft eten met spelen te maken? Dat heeft te maken met dat puzzelen bij spelen hoort. Verder is eten en spelen toch de ultieme combinatie? Veel katten eten namelijk hun eten veel te snel op. Door het  eten in deze voerpuzzel te toen moeten katten meer nadenken en harder werken om hun eten te krijgen. Hierdoor zullen ze automatisch langzamer gaan eten en niet kunnen schrokken. Voerpuzzels zijn uitermate geschikt om uw kat uit te dagen op het gebied van intelligentie.

Voerpuzzel koker

Volg ons op onze social mediakanalen voor leuke content en weggeef acties

Winkelwagen
Scroll naar boven